Annons

Annons

Årets godaste sill

En grön och god sill med fin smak av pinjenötter.

Recept: Maud Onnermark
Foto: Ulrika Pousette

Örtsill med pinjenötter

GL

6 portioner
Tid: 15 minuter + några timmar i kyl

1 ask 5-minuterssill i hela filéer,  420 g

Örtsås
3 msk pinjenötter
1 dl finhackad dill
½ dl finskuren gräslök
1 liten vitlöksklyfta, pressad
1 dl majonnäs l
1 dl gräddfil l
2 krm salt
nymald vitpeppar

Annons

Gör så här
1. Häll av spadet och låt sillfiléerna rinna av. Skär dem sedan i bitar.
2. Örtsås: Rosta pinjenötterna i en torr panna på medelvärme, passa noga då de lätt bränns vid. Hacka dillen och pinjenötterna fint, gärna i matberedare eller mixer och skär gräslöken i små bitar och tillsätt den.
3. Blanda ner pressad vitlök med majonnäs. Rör sedan ner gräddfilen. Smaka av med salt och nymald vitpeppar. Blanda ner sillbitarna. Låt stå minst några timmar.

Andra goda recept

Mättande bulgursallad med grönkål och ädelost

Gilla Matmagasinet på Facebook

Pepparkakscupcakes med lingonfrosting

Till fördrinken – snittar med gravad lax och ricottaröra

 

 

 

(0)

Julkalender 2017



Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.


Annons


Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar