Annons

Annons

Vilken soppa!

Att laga en lyxig soppa kan vara det enda rätta såhär års.

Recept: Jan-Erik Hagbohm
Foto: Peter Kam

Musselsoppa med kantareller

GL
4 portioner
Tid: 30 minuter

1 nät med musslor, ca 1 kg
1 dl vitt torrt vin
3 vitlöksklyftor
1 morot
1 liten palsternacka
smör till stekning L
100 g färska kantareller
spadet från musslorna
6 dl fiskbuljong gl
2 dl vispgrädde L
salt och nymald peppar
ca 1 dl hackad persilja

Annons
Gilla Matmagasinet på Facebook

Garnering och tillbehör
bröd GL

Gör så här
1. Tvätta musslorna noga och släng dem som inte stänger sig när du knackar på skalet.
2. Hetta upp vinet i en stor kastrull. Låt musslorna koka kraftigt under lock ca 5 minuter, tills de har öppnat sig. Ta kastrullen från värmen.
3. Grovhacka vitlöken och skär morot och palsternacka i tunna strimlor.
4. Hetta upp smöret i en annan
kastrull, stor nog att rymma både soppan och musslorna. Fräs kantarellerna i smöret tillsammans med vitlök, morot och palsternacka i några minuter. Häll på musselspadet, buljong och grädde. Låt koka i 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
5. Lägg över de kokta musslorna i sina skal i soppan och strö hackad persilja över. Servera med en bit gott bröd.
Musselsoppa med kantareller

Andra goda soppor

Koka soppa på en jordärtskocka

Lyxig räksoppa till helgen

Tomatsoppa med ugnsbakad paprika

 

 

 

(0)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar