Annons

Annons

Minipizzor när man är småsugen

Små goda pizzor, perfekta till soppa, som mingelsnacks eller mellis för hungrigt småfolk.

Recept: Jan-Erik Hagbohm
Foto: Anette Nilsson

Minipizzor

6–8 små pizzor
Tid: 30 minuter

ca 3 dl tomatsås
100 g tapenade
8 soltorkade tomater
2 färska gula lökar
1 burk inlagda kronärtskockshjärtan
ca 8 minitomater
ca 20 svarta oliver utan kärnor
1 mozzarellaost, ca 125 g
flingsalt
nymald svartpeppar
ca 1 dl olivolja

Annons

Pizzadeg
25 g jäst
2½ dl ljummet vatten
½ tsk salt
½ dl olivolja
ca 5 dl vetemjöl

Gilla Matmagasinet på Facebook

Gör så här
1. Sätt ugnen på 225°.
2. Pizzadeg: Smula jästen med lite av vattnet och rör tills jästen löst sig. Tillsätt resten av det ljumma vattnet samt salt och olivolja. Blanda ner mjölet till en smidig deg och låt jäsa i 2 timmar.
3. Knåda degen smidig. Dela degen och kavla ut till 6–8 rundlar.
4. Bred tomatsåsen på pizzarundlarna. Fördela tapenade och strimlade soltorkade tomater över.
5. Skär löken tunt, dela kronärtskockshjärtana i mindre bitar, halvera tomaterna och fördela det jämnt över pizzorna tillsammans med oliver. Toppa med riven mozzarella. Strö över lite flingsalt och vrid över lite svartpeppar. Ringla över olivolja.
6. Grädda pizzorna mitt i ugnen cirka 15 minuter.

Matinspiration

Aubergine i lättgjord tomatsås – given till mezemiddagen!

Rejäl laxpasta

Risotto komplett med pumpapuré

 

 

(14)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar