Annons

Annons

Läckra matmuffins

Gör gärna den syltade rödlöken redan på morgonen eller kvällen före, eftersom den behöver tid att dra.

Recept: Jan-Erik Hagbohm
Foto: Anette Nilsson

Matmuffins med syltad rödlök

L

8 muffins
Tid: 30 minuter + tid att dra

3 dl vetemjöl
1½ dl grahamsmjöl
½ tsk salt
2 tsk bakpulver
½ dl rapsolja
1½ dl yoghurt L
4 soltorkade tomater
100 g fetaost L

Annons

Syltad rödlök
½ dl ättiksprit, 12 %
1 dl strösocker
1½ dl vatten
ca 8 små röda steklökar

Gör så här
1. Syltad rödlök: Koka upp ättiksprit, socker och vatten i en liten kastrull. Skala lökarna, skär dem i klyftor och lägg i den heta lagen. Låt ligga och dra i cirka 3 timmar.
2. Sätt ugnen på 175°.
3. Blanda de torra ingredienserna i en bunke och tillsätt sedan olja och yoghurt. Rör till en smet och fördela i cirka 8 dubbla muffinsformar så att de fylls till hälften.
4. Hacka de soltorkade tomaterna i mindre bitar och tryck ner i smeten tillsammans med smulad fetaost. Grädda mitt i ugnen 12–15 minuter.
5. Garnera muffinsen med den syltade rödlöken och servera dem lite ljumma.

Goda soppor

Tomatbaserad kycklingsoppa med sting

Ängamat som mättar bättre

Krämig potatissoppa med ost

 

 

 

(10)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar