Annons

Annons

Läckra portvinspäron med kanelglass

Den här underbara desserten är perfekt när man ska bjuda många på middag eftersom den kan göras helt klar flera dagar i förväg. Har man inget portvin kan det ersättas med rött vin och mer socker.

Recept: Maud Onnermark
Foto: Ulrika Pousette

Lingon- och portvinspäron med kanelglass

GL

6 portioner
Tid: 15 minuter + 25 minuter koktid

6 päron
3 dl rött portvin
2 + 1 dl lingon
ca 1¼ dl strösocker
5 dl vatten
2–3 tsk majsstärkelse
kanelglass
1 liter vaniljglass L
2 tsk kanel

Annons

Gör så här
1. Skala päronen. Koka under tiden upp portvin, 2 dl lingon, socker och vatten i en gryta.
2. Lägg ner päronen och koka under lock tills de är mjuka, cirka 25 minuter. Prova med sticka. Koktiden kan variera mycket beroende på storlek, sort och mognad. Flytta runt päronen några gånger så att lagen kommer åt alla delar.
3. Ta upp de kokta päronen och lägg  dem i en trång skål. Koka ihop lagen en stund så den blir lite simmig. Sila den och pressa ur lingonen i silen.
4. Häll tillbaka lagen i kastrullen. Koka upp och red av med lite majsstärkelse utrörd i vatten.  Låt den få ett uppkok. Ta från värmen. Tillsätt 1 dl lingon och häll lagen över päronen. Låt svalna.
5. Kanelglass: Låt glassen mjukna något. Rör sedan ner kanel i glassen, med stor sked eller elvisp. Frys igen fram till serveringen. Servera päronen ljumma eller kalla tillsammans med glassen.

Andra goda efterrätter

Tiramisù i glas

Gilla Matmagasinet på Facebook

Höstens godaste äppelkompott!

Cheesecake med Oreos

 

 

 

 

(0)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar