Annons

Annons

Räkcocktail

Fräsch förrätt som blir extra fina att servera i läckra glas.

Recept: Jan-Erik Hagbohm
Foto: Anette Nilsson

Lax- & räkcocktail

GL

8 portioner
Tid: 20 minuter

ca 8 sparrisar
300 g gravad lax
ca 30 skalade räkor
1 avokado
2–3 dl frisésallad
några kvistar dill
1 msk citronsaft

Annons

Dressing
1 äggula
1 tsk dijonsenap
½ tsk strösocker
salt och peppar
1 dl rapsolja
ca 1 tsk vitvinsvinäger
2 msk crème fraiche L
2 msk fint skuren dill

Gilla Matmagasinet på Facebook

Gör så här
1. Koka sparrisen i lättsaltat vatten i cirka 2 minuter. Spola den kall och dela i mindre bitar.
2. Dela laxen i mindre bitar. Skala räkorna. Skala och kärna ur avokadon och dela i mindre
bitar.
3. Lägg sallad i botten på serveringsglasen och varva sedan lax, räkor, avokado, sparris och små dillvippor. Pressa över citronsaft.
4. Dressing: Rör ihop äggula, senap, socker samt salt och peppar. Tillsätt oljan droppvis under omrörning och smaksätt med vinägern genom att tillsätta lite i taget. Blanda ner crème fraiche och dill.
5. Ringla dressingen över salladen före servering.

Läckra recept

Helglyxig gorgonzolagratinerad oxfilé

Teriyakitorsk

Koka musslorna i thailändska smaker

 

 

 

 

(23)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar