Annons

Annons

Bjud på en mustig lammgryta i helgen!

Frukta inte att använda lamm i grytan, det smakar inte kofta! Sötpotatisen blir gudomlig tillsammans med sältan och det kryddiga.

Av: Allover Press

Lammgryta med sötpotatis

G  L

4 portioner
Tid: 1 timme 10 minuter

500 g grytbitar av lamm
olivolja till stekning
300 g sötpotatis
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
2 cm färsk ingefära
½ kruka färsk koriander
1 msk smör L
100 g torkade aprikoser
½ tsk cayennepeppar
2 tsk paprikapulver
2 msk tomatpuré
1 burk krossade tomater, 400 g
100 g sötmandel, skållad
ev vatten
salt och nymald svartpeppar

Annons

Garnering och tillbehör
färsk mynta
kokt ris

Gör så här
1. Hetta upp oljan i en gryta och bryn köttet runt om tills det har fått fin färg.
2. Skala sötpotatisen och skär den i ganska stora tärningar. Skala lök och vitlök och skiva tunt. Skala och hacka ingefäran. Plocka korianderbladen från stjälkarna. Vänd ner alltsammans i grytan tillsammans med
smöret och låt det steka 5 minuter.
3. Strimla aprikoserna. Vänd ner dem i grytan tillsammans med cayennepeppar, paprikapulver, tomatpuré, krossade tomater och mandlar. Lägg på locket, sänk värmen och låt grytan småputtra i 45 minuter. Rör om då och då och tillsätt eventuellt lite vatten. Smaka av med salt och peppar.
4. Garnera grytan med mynta och servera med kokt ris.

Fler läckra recept

Vegolasagne där ingenting saknas

Färsbiffar med gräddkokta morötter

Ugnsbakad torsk med senapssås

 

 

(0)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar