Annons

Annons

Fräsch vardagskyckling

Här gör vi en stor sats tomatsås, det som blir över kan du använda till pizza senare i veckan. Om du inte får tag i kyckling­inner­filé, använd stora bröstfiléer och skär dem i bitar så går det snabbt att steka.

Recept: Camilla Zarah Lawes
Foto: Line Falck

Kycklinginnerfilé med tomatsås

G L

4 portioner
Tid: 30 minuter

500 g kycklinginnerfilé
salt och nymald svartpeppar
1 msk paprikapulver
olivolja till stekning

Annons

Tomatsås
3 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja till stekning
2 burkar passerade tomater
2 msk torkad oregano
salt och nymald svartpeppar
grönsaksfräs
1 squash
4 salladslökar
1 msk olivolja
ca 200 g majskorn

Tillbehör
4 dl jasminris
skal av 1 lime
färsk hackad mynta

Gör så här
1. Koka riset enligt förpackningen.
2. Tomatsås: Finhacka lök och vitlök och fräs löken mjuk i olivolja i en kastrull. Tillsätt tomaterna och låt sjuda utan lock på svag värme cirka 15 minuter. Smaka av med oregano, salt och nymald svartpeppar.
3. Salta, peppra och pudra paprikapulver över  kycklingfiléerna. Stek dem i olivolja först på hög värme så att de får färg runt om. Sänk sedan värmen och lägg på ett lock och låt dem steka ytterligare 7–8 minuter tills de är genomstekta.
4. Grönsaksfräs: Skär squashen i bitar och skiva salladslöken. Stek dem snabbt i lite olivolja. Blanda ner majsen och låt den bli varm. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
5. Strö limeskal och mynta över det kokta riset och servera med kycklingen, grönsaksfräset och tomatsåsen. Tomatsås som blir över går utmärkt att spara till en hemlagad pizza senare i veckan, el dyl.

Goda pizzarecept!

Baka läcker vegopizza!

 Naanbrödspizza med getost och rödbetor

 Pizza med potatis och pancetta

 

 

 

(1)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar