Annons

Annons

Hembakat knäcke

Det behöver inte jäsa och blir härligt knaprigt.

Recept: Maud Onnermark
Foto: Ulrika Pousette

Knäcke med frön

L

8 stora bröd
Tid: 1 timme

150 g råg- eller kornmjöl, ca 3 dl
150 g vetemjöl, ca 2½ dl
½ tsk hjorthornssalt
1½ tsk salt
½ dl sesamfrön
½ dl linfrön
2 dl kallt vatten
1 msk mörk sirap

Annons

Till utbakning
råg- eller kornmjöl
1 dl solrosfrön
1 dl pumpafrön

Gör så här
1. Sätt ugnen på 250°. Sätt gärna in plåtarna så att de blir varma.
2. Blanda mjöl, hjorthornssalt, salt och sesam- och linfrön, gärna i matberedare. Häll i vatten och sirap. Kör eller
arbeta samman till en ganska fast deg.
3. Dela degen i 6–8 delar och rulla till bullar. Kavla ut bullarna på mjölat bord till tunna kakor,  strö över solros- och pumpafrön mot slutet av kavlingen och kavla in dem i degen.
4. Grädda 7–8 minuter mitt i ugnen eller tills de fått fin färg. Låt dem kallna på galler utan duk. Du kan också lägga bröden i ugnen när den svalnat något så bröden får torka på eftervärme. Förvara dem torrt i burk med lock när de kallnat och är helt torra.

Paus från julmaten

Mustig lammgryta

Laga Mauds goda laxlasagne

 Fyllda spenatpannkakor tex mex-style

 

 

 

 

(0)



Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar