Annons

Annons

Härliga höstkantareller till middag!

Svamp, spenat och frasigt skal i samma recept kan aldrig bli fel. Vänner, här är höstens godaste svamppaj!

Recept: Jan-Erik Hagbohm
Foto: Anette Nilsson

Kantareller i frasigt skal

L

4 portioner
Tid: 55 minuter

3 ark filodeg
1 dl smält smör L
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk smör till stekning L
1 msk olivolja till stekning
300 g färska kantareller
ca 150 g färsk spenat
salt och nymald svartpeppar
1 dl hackad persilja
2 dl crème fraiche L
ca 3 dl riven cheddarost, 100 g L

Annons

Gör så här
1. Sätt ugnen på på 200°.
2. Pensla en pajform, cirka 24 cm i diameter, med lite av det smälta smöret. Klä formen med filodeg och pensla degen med resten av det smälta smöret.
3. Hacka lök och vitlök. Hetta upp smör och olja i en stekpanna och fräs kantarellerna under omrörning tills det börjar ”knäppa” i dem, 4–6 minuter. Blanda ner löken, vitlöken och spenaten och låt det fräsa med i någon minut. Krydda med salt och peppar. Blanda ner persiljan och häll över svampfräset i pajformen.
4. Blanda crème fraiche och ost och fördela röran över svampen. Grädda i nedre delen av ugnen tills osten har fått lite färg, cirka 30 minuter. Servera pajen varm.

Gilla Matmagasinet på Facebook

 

(26)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar