Annons

Annons

Julens köttbullar

I år har Mauds julköttbullar fått lite ny smaksättning av spiskummin.

Recept: Maud Onnermark
Foto: Ulrika Pousette

Julköttbullar

GL

Cirka 55 köttbullar
Tid: 45 minuter

40 g torrt vitt bröd GL
1½ dl vispgrädde L
1 gul lök, finriven
2½ tsk salt
½ tsk mald kryddpeppar
1 tsk nymald svartpeppar
1 tsk mald spiskummin
800 g älg- eller nötfärs
1 ägg
smör till stekning L

Annons

Gör så här
1. Sätt ugnen 250°. Smula brödet i en skål och blanda med grädde, finriven lök, salt, peppar och spiskummin. Låt svälla 10 minuter.
2. Blanda ner färs och ägg. Arbeta en kort stund så att färsen håller ihop.
3. Vattenskölj ett matskedsmått, ta upp färs med måttet och klicka ut smeten  på vattensköljd skärbräda. Skölj måttet mellan varje bulle i kallt vatten så fastnar inte smeten. Rulla till bullar med vattensköljda händer.
4. Hetta upp smör i en ugnslångpanna klädd med bakplåtspapper. Stek köttbullarna cirka 10 minuter mitt i ugnen tills de är genomstekta. Rulla runt dem några gånger under tiden. Kyl dem. Strax före serveringen kan du värma dem i stekpanna och samtidigt ge dem lite extra färg.

Mer julgott

De godaste kötträtterna på Mauds snabba julbord

Gilla Matmagasinet på Facebook

Härlig julsallad med kryddiga smaker

Glöggmarinerade russin och ost

 

 

(0)

Julkalender 2017



Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.


Annons


Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar