Annons

Annons

Koka soppa på en jordärtskocka

Äpplen och syrlig äppelcider ger soppan en god, frisk smak, runda av med en skvätt grädde!

Recept: Gitte Heidi Rasmussen
Foto: Lea Kaae Hansen

Jordärtskockssoppa med äpple och persiljeolja

GL

4 portioner
Tid: 50 minuter

600 g jordärtskockor
2 potatisar, medelstora
2 äpplen, medelstora
1 liter kycklingbuljong GL
1 persiljestjälk
2½ dl äppelcider, torr
2 dl vispgrädde L
salt och nymald svartpeppar

Annons

Persiljeolja
1 dl persilja, blad plockade
från stjälkarna
½ dl olivolja

Gilla Matmagasinet på Facebook

Gör så här
1. Skala jordärtskockor och potatis och skär i tärningar. Kärna ur äpplena och skär dem i mindre bitar. Lägg alltsammans i en gryta, slå på buljongen och låt koka upp.
2. Tillsätt persiljestjälken och äppelcidern, och låt alltsammans puttra under lock ca 25 minuter, tills potatisen och skockorna är mjuka.
3. Persiljeolja: Mixa i matberedare persiljeblad och olivolja till en grön, jämn olja.
4. Ta upp persiljestjälken och tillsätt grädden. Dra grytan från värmen och mixa soppan helt slät med en stavmixer. Smaka av med salt och peppar och värm upp soppan på nytt.
5. Servera soppan rykande varm, toppad med några droppar persiljeolja.Jordärtskocks-
soppa med äpple och persiljeolja

Ett gott bröd till soppan

Focaccia med soltorkade tomater och fetaost

Knäckebröd med mycket frön

Ost- och persiljebaguetter

 

 

(0)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar