Annons

Annons

Griljerad julskinka

En självklar klassiker på julbordet. Enklare än vad man kan tro, och himmelskt gott med nygriljerad skinka på dopparedagens morgon.

Recept: Ulrika Pousette

Griljerad julskinka

1 färdigkokt julskinka
3 msk söt och stark grovkornig senap
1 äggula
1/2 dl ströbröd

Gör så här
1. Värm ugnen till 225°. Ta bort nät och svål från skinkan. Torka skinkan ordentligt med hushållspapper och lägg den i en långpanna.
2. Blanda senap och äggula och bred blandningen över skinkan.
3. Strö ströbrödet över skinkan.
4. Sätt in skinkan i ugnen och griljera 10–15 minuter, tills griljeringen har fått en fin gyllenbrun färg.

Annat julgott

Fläskfilé med smak av jul

Annons
Gilla Matmagasinet på Facebook

Gör egna polkagrisar

Mauds godaste grönkålssallad

 

 

 

(0)



Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar