Annons

Annons

Delikata dadlar

Dessa små munsbitar är enkla och snabba att förbereda. Saltet från osten balanserar sötman från dadlarna.

Recept: Emmanuella Sjögren
Foto: Carin Pålsson

Getostfyllda dadlar med pistaschmandel

G

10 –12 portioner
Tid: 30 minuter

20 medelstora urkärnade dadlar, halverade på längden
50 g mjuk getost
50 g crème fraiche
1 tsk honung
100 g pistaschmandel

Annons

Gör så här
1. Mixa ihop getost, crème fraiche och honung.
2. Fyll dadelhalvorna med ostblandningen med hjälp av en spritspåse eller liten sked.
3. Finhacka pistaschmandeln och toppa dadlarna med den.

Andra läckra mingelrecept

Baconlindade dadlar

Gilla Matmagasinet på Facebook

Läckert tilltugg – rökt kött med ärtpuré och rågchips

Smördegspuffar med rostade morötter och champinjoner

 

 

 

(3)

Julkalender 2017



Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.


Annons


Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar