Annons

Annons

Fyll fisken med svamp!

En rätt att bekvämimpa med. Välj gärna spättafiléer som är lite större. Du kan välja annan vit fisk också, t ex filéer av bergtunga eller torskfiléer som inte är alltför stora.

Recept: Maud Onnermark
Foto: Ulrika Pousette

Champinjonfylld rödspättafilé i gräslökssås

G

6 portioner

1 kg spättafilé utan skinn
2 tsk salt
2 krm nymald vitpeppar
1 burk champinjonkräm, 185 g
3 dl vispgrädde
1 knippe gräslök
ca 100 g löjrom

Annons

Tillbehör
haricots verts
kokt pressad potatis

Gör så här
1. Sätt ugnen på 200°.
2. Lägg ut filéerna med skinnsidan ner. Salta och peppra med drygt hälften. Vänd filéerna och strö på resten av saltet och pepparn. Bred på champinjonkrämen. Vik filéerna på mitten och lägg dem i en ugnssäker form.
3. Koka grädden några minuter utan lock och häll den över fisken.
4. Tillaga mitt i ugnen 15–20 minuter tills fisken är klar.
5. Strö över gräslöken och garnera med rom. Servera med bönor och pressad potatis.

Annat gott att laga

 Skinkrulader med russin och äpple

 Revbensspjäll i lergryta med kalasgod sås

7 smarta saker du kan göra med gamla äpplen

 

 

 

(0)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar