Annons

Annons

Fredagsmys med Ceviche

Det finns andra sätt att äta rå fisk på än sushi. Gör som peruanerna, laga ceviche!

Recept: Marie Melchior
Foto: Betina Hastoft

Ceviche med mango, chili och avokado

GL

6 portioner
Tid: 20 minuter + 1 timme att dra

400 g hälleflundrafilé eller t ex salmalax
1 mogen mango
4 limefrukter
1 färsk röd chili
3 avokador
2 stora tomater

Annons

Garnering
1 kruka färsk koriander
kokoschips
flingsalt

Gör så här
1. Skär fisken i tärningar med sidan 1 cm. Skala mangon och skär också den i små tärningar. Blanda mangon och fisken i en skål.
2. Pressa saften ur limefrukterna och häll den över fisk och mango. Blanda.
3. Kärna ur chilin och finhacka den. Kärna ur avokador och tomater och tärna dem. Blanda alltsammans med fisk- och mangoröran.
4. Låt cevichen stå övertäckt att dra i kylskåp 1 timme.
5. Servering: Fördela cevichen på assietter eller i skålar. Garnera med färsk koriander, kokoschips och lite flingsalt. Servera genast.

Andra goda recept

Överraska med fyllda spenatpannkakor tex mex-style!

Gilla Matmagasinet på Facebook

Sydamerikanska salladsknyten

Koka musslorna i thailändska smaker

 

(7)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar