Annons

Annons

Höstens godaste äppelkompott!

Vet du inte vad du ska med alla äpplen till? Gör en härlig och enkel äppelkompott till efterrätt!

Recept och foto: Inge Skovdal

Äppelkompott med marängkross

GL

6 portioner
Tid: 45 minuter

1 kg äpplen
1 vaniljstång
1 dl äppelmust eller -juice
strösocker efter smak
3 dl vispgrädde L
100 g sötmandel
12 små maränger L

Annons

Gör så här
1. Skala äpplena och ta bort kärnhuset. Skär äpplena i mindre tärningar och lägg dem i en kastrull. Snitta upp vaniljstången och skrapa ner fröna i kastrullen. Lägg också i själva stången.
2. Tillsätt must eller juice, koka upp, lägg på lock och sjud på svag värme 25 minuter. Smaka av med lite socker.
3. Vispa grädden. Grovhacka mandeln och krossa marängerna.
4. Lägg upp kompotten i serveringsskålar. Strö över mandel och maräng och klicka på lite grädde. Servera resten av grädden i en skål vid sidan om.

Andra goda recept med äpple

Baka en saftig mandeläppelkaka på höstens äpplen

Gilla Matmagasinet på Facebook

Skrynkliga äpplen? Laga en kryddig äppelchutney!

Fixa fredagsdrinken med en äppelmartini

Äpplen varvade med smulor i glas

 

Läs också

(18)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar