Annons

Annons

Biffar på kalv

Goda biffar med läckra tillbehör som piffar upp vardagen. Grönsakerna har en exotisk touch med smaker av både lime och mango.

Foto: Katja Kristoferson

Kalvburgare med salvia och grönsaksröra

L

2 portioner
Tid: 25 minuter

200 g kalvfärs, 12 % fett
salt
nymald svartpeppar
1 msk hackad salvia
150 g champinjoner, delade
2 salladslökar, skivade
½+½ msk smör eller olja L
100 g körsbärstomater, halverade
75 g mangotärningar, gärna från frys
½ msk saft av lime- eller citron
2 skivor fiberfranska à 35 g, rostade G L
salladsblad

Annons

Garnering
salviablad

Gör så här
1.Blanda färsen med salt, peppar och salvia och forma till två luftiga biffar.
2.Bryn svamp och salladslök i hälften av fettet på medelvärme. Vänd ner tomater och mango och pressa över lime- eller citronsaft.
3.Hetta upp resten av fettet i en annan stekpanna och stek biffarna på ganska hög värme, cirka 3 minuter på var sida.
4.Lägg brödskivorna på två tallrikar och lägg salladsblad ovanpå. Lägg på biffarna och toppa med grönsaksblandningen. Garnera med några små färska salviablad och servera genast.

Andra läckra recept

Bjud på fish tacos i tunnbröd

Wallenbergare på kyckling

Rejäl laxpasta

 

(18)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar