Annons

Annons

Ratatouille med oliver och basilika

Den provensalska klassikern som du är van att laga i gryta – men fantastiska smaker kommer fram när du grillar rätten. Servera med ett gott bröd eller till den grillade kycklingen.

Ratatouille med oliver och basilika

Ratatouille med oliver och basilika är fantastiskt med ett gott bröd.

Ratatouille med oliver och basilika

GL

4 portioner
Tid: 45 minuter

3–4 salladslökar
1 squash
1 röd paprika
1 aubergine
olivolja
1 ask körsbärstomater
150 g kalamataoliver
1 knippe basilika
salt
nymald svartpeppar

Gör så här
1. Rensa och skölj salladslökarna. Dela dem på längden. Skölj squash, paprika och aubergine och skär i skivor.
2. Pensla grönsakerna med olivolja och grilla dem på båda sidor tills de fått fin färg. Lägg de grillade grönsakerna i en grillpanna eller grilltålig form tillsammans med körsbärstomater oliver och basilikablad, salta och peppra.
3. Låt grönsaksblandningen värmas på grillen i 30 minuter tills allt är genomstekt och klart att servera.

Recept: Timm Vladimir
Bild: Columbus Leth

Annons

Missa inte: Ratatouille på ugnsbakade grönsaker

(6)



Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar