Annons

Annons

Mustig färsröra med krispiga tillbehör – bjud på ragusallad!

Ett annorlunda och fräscht sätt att servera ragu är att servera den vackert upplagd på salladsblad med en topping av fetaostsallad.

Recept: Chris Alack
Foto: Annie Bell

Ragusallad

G L
4–6 portioner
Tid: 20 minuter

1 sats klassisk köttragu se grundreceptet här
1 gurka
havssalt
300 g cocktailtomater, halverade
3 msk olivolja
1 msk rödvinsvinäger
½ rödlök, skuren i tunna halvmånar
75 g gröna eller svarta oliver, urkärnade
200 g feta, skivad eller tärnad L
1 dl grovhackad slätbladig persilja+ några blad till garnering
1 romansallad

Annons

Gör så här
1. Här ska ragun koka lite extra så att den inte innehåller så mycket vätska. Koka 15–20 minuter extra utan lock.
2. Skala gurkan, halvera och skär den i bitar. Lägg bitarna i en skål och strö på lite salt. Låt stå 30 minuter. Häll av dem i en sil och spola hastigt med kallt vatten. Låt rinna av och torka dem sedan på hushållspapper.
3. Lägg tomaterna i en skål och tillsätt gurkbitarna. Häll på olja och vinäger och smaka av med lite salt. Tillsätt lök, oliver och fetaost.
4. Hetta upp ragun och tillsätt persilja. Lägg upp sköljda torkade salladsblad. Lägg på ragu och fetaostsallad och toppa med lite persilja.

Gilla Matmagasinet på Facebook

 

Fler köttfärsfavoriter

Bjud på fajitas med chili con carne

Klassisk lasagne

Spaghetti Bolognese

Moussaka med yoghurtsås

 

(2)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar