Annons

Annons

Rabarberpaj med sting

Kosta på dig en lite extra god vaniljglass till, gärna italiensk.

Rabarberpaj med sting

Foto: Tine Guth-Linse

Rabarberpaj

L

4 portioner
Tid: 40 minuter

100 g smör + lite till formen L
½ dl strösocker
1½ dl vetemjöl
1½ dl havregryn

Fyllning
400 g späda rabarber
½ liter jordgubbar
1 tsk riven färsk ingefära
1 tsk rivet citronskal
1½ dl strösocker
1½ msk potatismjöl

Tillbehör
Lättvispad grädde eller vaniljglass, gärna italiensk L

Gör så här
1. Sätt ugnen på 225°. Nyp ihop smör, socker, vetemjöl och havregryn till en smulig deg.

Annons

2. Dra skalet av rabarbern och snoppa jordgubbarna. Skär båda i mindre bitar. Blanda bitarna med ingefära, citronskal och socker i en bunke.
3. Smörj en pajform och lägg i rabarberblandningen. Pudra över potatismjölet och fördela smuldegen över.
4. Grädda pajen 20 minuter. Låt pajen svalna något och servera sedan med lättvispad grädde eller en kula vaniljglass.

Recept: Jan-Erik Hagbohm

(8)



Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar