Annons

Annons

Quinoa- och hallonsallad med räkor och basilikadressing

Vackert, gott och snabbt lagat som dessutom är perfekt till lunchen eller picknicken.

quinoa- och hallonsallad med räkor och basilikadressing

Bild: Carin Pålsson

Quinoa- och hallonsallad med räkor och basilikadressing

GL

4 portioner
Tid: 30 minuter

4 dl vatten
1 tärning ekologisk grönsaksbuljong GL
1 vitlöksklyfta, pressad
½ liten gul lök
2 dl tricolor quinoa
150 g körsbärstomater
100 g färska skalade räkor
70 g rucola
1 dl färska hallon

Basilikadressing
½ kruka basilika, färsk
½ dl rapsolja av bra kvalitet
1 ekologisk citron, saft och skal
½ tsk salt
½ tsk nymald svartpeppar

Gör så här
1. Koka upp vattnet med buljongtärning, vitlök och lök. Koka ca 5 minuter. Skölj quinoan väl med hett vatten. Koka enligt förpackningen i lökbuljongen.
2. Halvera tomaterna, blanda dem med den kokta quinoan, räkor, rucola och hallon. Häll på hälften av dressingen och spara resten till baguetten.

Recept: Emmanuella Sjögren

Annons

Läs också: Läcker laxsallad med svart quinoa och mango

(13)



Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar