Annons

Annons

Pumpasoppa med spökägg

Bu! Ett spökägg gömmer sig i den här krämiga pumpasoppan. Ladda inför Halloween!

Recept och foto: Dansukker

Recept och foto: Dansukker

Pumpasoppa med spökägg

G L

4 portioner
tid: 40 minuter

1 kg pumpa
300 g gul lök
3-4 vitlöksklyftor
1 msk rapsolja
1 msk farinsocker
1 liter mjölk L
2 dl vatten
4 msk grönsaksfond G L
saft från 1 citron
salt och nymald svartpeppar

Annons

Spökägg
4 hårdkokta ägg
svarta oliver

Gör så här
1. Skala pumpa, lök och vitlök. Tärna pumpan och hacka all lök.
2. Fräs lök och vitlök i olja och farinsocker i en gryta. Tillsätt pumpa, mjölk, vatten och fond. Sjud 10-15 minuter.
3. Mixa soppan slät. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.
4. Skär en bit av bottnen på äggen så att de kan stå upp i tallrikarna. Skär ut ögon av svarta oliver och tryck fast på äggen. Ställ ett ägg i vardera av fyra tallrikar. Häll försiktigt soppan runt ägget. Servera genast.

Gilla Matmagasinet på Facebook

Fler recept till Halloween:
Halloweenmuffins
Marängspöken
Ögontryfflar
Monstermuffins

 

(0)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar