Annons

Annons

Potatissallad med äpple och dill

Salladen passar utmärkt till såväl sill och lax som till den långkokt karré.

potatissallad med äpple och dill

Potatissallad med äpple och dill

GL

4–6 portioner
Tid: 45 minuter

1 kg färskpotatis
15 rädisor, skivade
2 äpplen, tärnade
salt
nymald svartpeppar
lite klippt gräslök

Dressing
1 dl finhackad dill, ca 20 g
1 dl sötstark senap GL
1½–2 msk vitvinsvinäger
½ dl olivolja
2 msk honung

Gör så här
1. Koka potatisen i lättsaltat vatten.
2. Dressing: Rör ihop dillen med senap, vinäger, olja och honung.

Annons

3. Häll av potatisen. Dela den i mindre bitar. Vänd ner potatisen, rädisor och äpple i dressingen. Smaka av med salt och peppar. Strö över gräslök.

Recept: Sandra Palmqvist

Missa inte: Varm potatissallad

(52)



Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar