Annons

Annons

Potatis- och rödbetsrakor

Prova Mauds goda rotfruktsrakor! Det går bra att byta ut rödbetan mot morot eller annan rotfrukt.

Foto: Ulrika Pousette

Potatis- och rödbetsrakor

4 portioner
ca 600 g potatis
1 stor rödbeta
1 stor lök
4 stora ägg
1  1/4 tsk salt
2 krm nymald svartpeppar
smör och olivolja till stekning
ev lite klippt gräslök

Gör så här

1. Skala och riv potatis, rödbeta och lök. Blanda med ägg, salt och peppar.
2. Hetta upp fett i en stekpanna. Klicka ut smeten och platta ut till stora eller mindre rårakor och stek ca 3 minuter på varje sida.
3. Servera med naturell eller smaksatt keso och ev lite klippt gräslök.

Annons

 

(0)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar