Annons

Annons

Perfekta matlådematen – krämig och enkel tonfiskpasta

En riktigt snabb och enkel familjefavorit som är perfekt till matlådan dagen efter.

Recept: Linda Letelier Hansson Foto: Carin Pålsson

Recept: Linda Letelier Hansson Foto: Carin Pålsson

Tonfiskpasta

G L

4 portioner
Tid: 15 minuter

400 g kokt pasta G
2 vitlöksklyftor, hackade
½ msk rapsolja
1 burk tonfisk i vatten, 200 g
2 dl crème fraiche L
1½ dl vatten
1 hönsbuljongtärning G L
en nypa socker
salt och nymald svartpeppar
1 liten påse spenat, 70 g
1 rödlök, skivad
chiliflakes

Annons

Gör så här
1. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
2. Fräs vitlöken hastigt i olivolja i en stor stekpanna. Tillsätt avrunnen tonfisk, crème fraiche, vatten och buljongtärning och ge det ett hastigt uppkok. Smaka av med en nypa socker, salt och nymald peppar.
3. Häll av pastan i ett durkslag och blanda den sedan med tonfisksåsen.
4. Garnera med spenat och rödlök och några chiliflakes.

Så slipper du hacka grönsaker – någonsin igen!

Det supersmarta köksverktyget multihackaren löser alla problem du har med att hacka och skära frukt och grönsaker!

Läs mer om den smarta köksprylen här och få ett fint erbjudande på en egen!

Tillaga din egen dryck till maten:

Läskande lingondricka

Äppeljuice med morötter och ingefära

Frisk cooler med ingefära 

 

(19)

Julkalender 2017



Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.


Annons


Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar