Annons

Pavlova med passionsfruktscurd

Krispigt, krämigt och syrligt. En dessert som har allt. Även god att servera med bär.

Foto: Peter Kam

Foto: Peter Kam

Pavlovabakelser med passionsfruktscurd

G

8 portioner
Tid: 40 minuter + 1½ timme

Passionsfruktscurd
3 passionsfrukter
50 g smör
1 dl vit sirap
pressad saft av 1 lime
½ msk majsstärkelse
1 äggula
1 ägg

Annons

Pavlova
3 äggvitor
1 tsk citronsaft
3 dl strösocker
1 tsk majsstärkelse

Mascarponekräm
3 dl vispgrädde
1 burk mascarpone, 250 g

Garnering
1 mango, skuren i bitar
2 passionsfrukter, urgröpta

Gör så här
1. Sätt ugnen på 120°. Vispa ägg­vita och citron till skum. Till­sätt socker och majsstärkelse lite i taget och vispa till fast maräng.
2. Spritsa ut marängen på bakplåtspapper i cirklar, ca 10 cm, med en grop i mitten. Grädda 1½ timme på nedersta falsen. Ta ut och låt svalna på galler.
3. Curd: Gröp ur passionsfrukterna i en kastrull och låt sjuda 2 minuter med smöret och sirapen. Sila bort kärnorna och ställ tillbaka curden på plattan.
4. Blanda limesaft och majsstärkelse. Häll blandningen i curden. Vispa upp äggen och häll snabbt i curden. Vispa tills curden har fått en fin och krämig konsistens.
5. Vispa grädden. Tillsätt mascarponen och vänd ihop.
6. Klicka i curd och kräm i marängen. Toppa med mango och passionsfrukt.

 

Gillade du detta? Titta också på:

Budapestbakelser

Minipavlova med citron- och myntasorbet

Mauds kardemummamaränger – och du gör dem i micron!

Snöägg med passionsfruktszabaione

Passionerad spumante – enkel lyx med sorbet

 

(15)


Fler recept här



GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.


Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar