Annons

Annons

Påskens godaste macka – här är den

En riktigt god påskmacka, som kan serveras som egen rätt eller som en förrätt. I stället för kavring är det gott med danskt rågbröd.

Recept: Elisabeth Johansson Av: Susanna Blåvarg

Recept: Elisabeth Johansson
Av: Susanna Blåvarg

Påskmacka med senapssill och pocherat ägg

GL
4 portioner
Tid: 30 minuter

senapssill, se recept GL
salt
1 tsk ättiksprit, 12 %
4 ägg

Tillbehör och garnering
4 skivor kavring GL
smör L
40 g färsk spenat
dill
gräslök
nymald svartpeppar
flingsalt

Annons

Gör så här
1. Pocherade ägg: Gör i ordning en skål med iskallt vatten, gärna med ett par isbitar i. Koka upp lättsaltat vatten i en låg vid kastrull och tillsätt ättiksprit, sänk värmen så att vattnet sjuder. Knäck äggen ett i taget i en kaffekopp. Sätt koppen mot ytan till det sjudande vattnet och tippa ut ägget. Gör lika med alla äggen, låt dem sjuda ett par minuter och ta sedan upp äggen med en hålslev, doppa äggen i det kalla vattnet och lägg dem sedan på ett fat med hushållspapper.
2. Bred smör på brödet, lägg på spenat (fräs eventuellt spenaten lätt i en stekpanna med smör och salta lätt) och pocherat ägg, lägg på senapssill och garnera med dill och gräslök och mal över svartpeppar och strö eventuellt på lite flingsalt.

Laga också:

Påskens snabbaste senapssill

Gilla Matmagasinet på Facebook

Matjessillsallad med brynt smör

Baka påskens gulligaste påskharar

 

(0)Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar