Annons

Annons

Pannacotta med apelsinsallad

Pannacotta är en underbart len och god dessert och den friska apelsinsalladen sätter pricken över i. Observera att du inte behöver blötlägga gelatinbladen.

Av: Maud Onnermark Foto: Ulrika Pousette

Av: Maud Onnermark
Foto: Ulrika Pousette

Pannacotta och apelsinsallad med hjortron
G L

6 portioner
Tid: 30 minuter + 4 timmar i kyl

1 vaniljstång
5 dl vispgrädde L
½ dl strösocker
2 gelatinblad

Apelsinsallad med hjortron
3 apelsiner
½ dl strösocker
1 dl vatten
ca 200 g hjortron
1–2 msk citruslikör, t ex Grand Marnier eller Cointreau
1–2 msk strösocker

Annons

Gör så här
1. Halvera vaniljstången på längden och skrapa ur fröna direkt i en liten kastrull. Lägg även ner stången. Häll i grädde och socker. Värm blandningen tills sockret löser sig och blandningen precis sjuder men inte kokar. Tillsätt gelatinbladen och rör tills de löst sig. Låt blandningen bli rumstempererad, rör då och då.
2. Fördela i små formar, ca 1 dl. Låt pannacottan stelna i kylen ca 4 timmar.
3. Citrussallad: Tvätta apelsinerna väl och gör strimlor med ett zestjärn. Koka upp ½ dl strösocker och 1 dl vatten. Lägg ner skalstrimlorna och låt dem koka 5–10 minuter.
4. Skär bort skalet och det vita från apelsinerna. Skär ut hinnfria klyftor. Blanda dem försiktigt med hjortronen. Häll på citruslikören och smaka av med lite socker.
5. Vid serveringen: Lossa försiktigt panna­cottan vid kanten och stjälp upp den på en assiett. Fördela salladen runtom och garnera med apelsinskalsstrimlor.

Vill du ta del av förrätten och varmrätten till ”Mauds lätta meny”:

Grön ärtsoppa med bubblor

Fiskpaket med örtsmör

 

(0)Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar