Annons

Annons

Lättlagad panerad fisk med krispiga, ugnsbakade grönsaker och kaprissås

Ljuvlig och lätt fiskrätt. Satsa på riktigt späda, fina grönsaker till den här rätten. Godast blir det förstås också med färsk fisk.

Av: Marie Melchior Foto: Betina Hastoft

Av: Marie Melchior Foto: Betina Hastoft

Panerad fisk med ugnsbakade grönsaker och kaprissås

G L
4 portioner
Tid: 40 minuter

600 g fiskfilé, t ex rödspätta
250 g ströbröd G L
2 ägg
1 msk smör till stekning L
1 msk olja till stekning

Annons

Ugnsbakade grönsaker
2–3 rödbetor
1 palsternacka
4 morötter
1 butternutsquash
2 msk olivolja
salt och nymald svartpeppar
2–3 kvistar färsk timjan

Kaprissås
1½ dl crème fraiche L
½ dl majonnäs, gärna hemgjord L
1 tsk dijonsenap
3 msk kapris

Gör så här
1. Ugnsbakade grönsaker: Sätt ugnen på 200°. Skala rödbetor, palsternacka och morötter. Skär rödbetorna i klyftor och morötter och palsternacka på längden. Halvera butternutsquashen på längden och gröp ur kärnorna. Skär den i klyftor med skalet kvar.
2. Lägg alla grönsakerna på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja och strö över salt, peppar och timjan. Baka dem mjuka i ugnen, cirka 30 minuter.
3. Kaprissås: Rör ihop alla ingredienser. Täck över och ställ in i kylen.
4. Torka av fiskfiléerna med hushållspapper. Blanda ströbröd med salt och peppar i en djup tallrik. Vispa ihop äggen i en annan djup tallrik. Doppa fisken i äggen och panera den sedan i ströbrödet.
5. Hetta upp smör och olja i en stekpanna och stek fisken 2–4 minuter på varje sida beroende på tjocklek, tills de har fått fin färg. Servera den alldeles nystekt till grönsakerna och kaprissåsen.

Unikt erbjudande till Matmagasinets läsare: Fynda Mannerström-gryta!

Nu har du chansen att köpa en fantastiskt fin gryta från Mannerström direkt från Matmagasinet! Grytan har fantastisk värmeledningsförmåga och hållbarhet och passar alla spisar.

Läs mer och beställ direkt

Ännu fler fantastiska fiskrecept:

Laxpizza med fänkål och potatis

Smörstekt kolja med trattkantarellrisotto

Ugnsbakad torsk med senapssås

Burgare med varmrökt lax

(0)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar