Annons

Annons

Oxspett med spännande coleslaw med smak av tahini

Här får köttspetten sällskap av en lite annorlunda coleslaw med smak av tahini, sesampasta. Coleslawen är också god till färsspett.

Recept: Camilla Zarah Lawes Foto: Columbus Leth

Recept: Camilla Zarah Lawes
Foto: Columbus Leth

Oxspett med tahini-coleslaw

GL
4 portioner
Tid: 40 minuter

600 g utskuren biff
olivolja till stekning
½ kruka dragon
salt och nymald svartpeppar

Coleslaw
200 g naturell färskost L
½ dl grekisk yoghurt L
1 msk tahini
salt och nymald svartpeppar
3 morötter
½ huvud spetskål eller färsk vitkål
1 litet knippe rädisor, cirka 10 st
1 kruka basilika

Annons

Tillbehör
4 pitabröd GL
8 träspett

Gilla Matmagasinet på Facebook

Gör så här
1. Coleslaw: Rör ihop färskost, yoghurt och tahini till en dressing. Smaka av med salt och peppar.
2. Skrapa eller skala morötterna och skär dem i tunna strimlor med en potatisskalare. Finstrimla spetskålen. Skiva rädisorna mycket tunt, gärna på mandolin. Finhacka basilikan. Vänd ner alltsammans i dressingen.
3. Skär biffen i åtta bitar. Hetta upp olivoljan i en stekpanna och stek dem runtom på ganska hög värme. Värm samtidigt pitabröden något i ugnen eller i brödrosten.
4. Trä upp köttbitarna på spett. Finhacka dragon och strö över tillsammans med salt och peppar.
5. Servering: Servera spetten varma tillsammans med coleslawen och de varma pitabröden.

Sugen på fler spett?:

Kycklingspett med en fräsch mango och avokadosallad

Läckra laxspett med sesamfrön och grön moghrabiahsallad

 

Läs också

(0)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar