Annons

Annons

Överraska med syrénsaft

Plocka de vackra blommorna och gör en god saft som doftar härligt av syren och smakar lite blommigt med en ton av fruktkaramell. Färgen blir olika kraftig beroende på syrenens färg.

Recept: Sofia Henriksson Foto: David Back

Recept: Sofia Henriksson
Foto: David Back

Syrénsaft

G L

En stor flaska
Tid: 30 minuter + 3 dagar i kylen

30 lila syrénklasar
1 liter vatten
600 g strösocker
1 påse citronsyra, 30 g
1 citron

Gör så här
1. Koka upp vatten och socker tills sockret löst sig. Tillsätt citronsyran och rör ut.
2. Skölj klasarna och plocka av blommorna i en skål/kastrull. Skiva citronen och lägg i kastrullen. Häll över den heta vätskan på blommorna och citronen.
3. Sätt på locket eller täck skålen med folie och låt svalna. Ställ kallt eller i kylen i tre dagar. Rör runt en gång om dagen. Sila sedan över i väl rengjorda flaskor. Förvara kallt.

Fler recept av Sofia Henriksson

Nyttig chokladmousse

Annons

Chocolate chip cookies

New York Cheesecake med hallon

Lyxig brownie med chokladsås

 

 

(145)



Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar