Annons

Annons

Överraska med sufflé

Bjud på en läckert lila sufflé direkt från ugnen – det är inte alls så svårt att göra som du kanske tror! De här kan du till och med ha färdiga i frysen och bara ta fram och grädda. Det blir en riktig lyxdessert tillsammans med god vaniljglass.

Recept: Maud Onnermark Foto: Ulrika Pousette

Recept: Maud Onnermark
Foto: Ulrika Pousette

Blåbärssufflé

G L
5–6 portionsformar
Tid: 30 minuter

smör och socker till formarna L
100 g blåbär
½ + ½ dl strösocker
1 msk vatten
1 msk maizena majsstärkelse
1 äggula
3 äggvitor
1 tsk pressad citron

Annons

Garnering och tillbehör
florsocker
ev vaniljglass L

Gör så här
1. Sätt ugnen på 200°. Smörj och sockerströa små suffléformar.

2. Koka blåbär, ½ dl socker, vatten, majsstärkelse och äggula till en tjock kräm under vispning. Låt krämen svalna.

3. Vispa vitorna med citronsaften till skum. Tillsätt resten av sockret lite i taget och fortsätt vispa till en fast maräng.

4. Vänd ner marängen i blåbärskrämen. Fördela smeten i formarna nästan ända upp till kanten. Hit kan man förbereda och ställa in i frysen.

5. Grädda i nedre delen av ugnen 10–12 minuter eller 12–14 minuter om de är frysta. Öppna inte ugnsluckan under tiden.

6. Pudra över lite florsocker och servera direkt, eventuellt med vaniljglass.

Fler recept med blåbär:

Vår maffigaste blåbärstårta

Blåbär med limezabaione och yoghurtglass

Bärsmoothie

 

(0)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar