Annons

Annons

Ostpaj med sommarprimörer

Använd färdigköpt pajdeg om du vill göra det extra enkelt för dig.

Ostpaj med sommarprimörer

Ostpaj med sommarprimörer

L

4–6 portioner
Tid: 1 timme 30 minuter

1 sats pajdeg, se recept L

Fyllning
8–10 gröna sparrisar
5 färska gula lökar eller salladslök
400 g färskost, t ex philadelphia L
200 g riven lagrad Allerumsost eller annan smakrik ost
salt och nymald svartpeppar

Gör så här
1. Sätt ugnen på 225°.
2. Smörj en avlång pajform, ca 10×20 cm, och tryck ut pajdegen. Ställ in i kylen.
3. Skär av nedersta biten på sparrisen. Hacka knipplöken, även blasten.
4. Rör ihop färskost, riven ost och blasten från knipplöken. Smaka av med salt och pepprar. Lägg ostkrämen i pajskalet.
5. Lägg ner den delade knipplöken och sparrisen i ostkrämen och tryck ner dem lite. Grädda pajen mitt i ugnen i 30 minuter. Låt den svalna så att ostkrämen sätter sig. Servera pajen ljummen eller kall.

Klassisk pajdeg

L

Klassisk pajdeg är lätt att göra själv. Enklast är att göra den i matberedare.

3 dl vetemjöl, 180 g
125 g smör L
1 krm salt
3 msk iskallt vatten

Gör så här
Blanda snabbt ihop ingredienserna till degen, i en matberedare eller för hand. Vira in degen i plastfolie eller lägg i en plastpåse och låt ligga i kylen i ca 30 minuter innan den används.

Recept: Sandra Palmqvist

Annons

Missa inte: Paj med extra sprött pajskal – så gör du

(10)



Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar