Annons

Annons

Ostomelett med rostade rotfrukter och ostkräm

Härlig och mättande ugnsomelett. Servera en sallad till på de grönsaker du har hemma – bilden visar bara inspiration!

Recept: Lotta Bäckström Foto: Annika Broman

Recept: Lotta Bäckström
Foto: Annika Broman

Ostomelett med rostade rotfrukter och ostkräm

GL
4 portioner
Tid: 35 minuter + 25 minuter i ugn

10 ägg
1 dl vispgrädde L
1 dl riven ost L
salt och peppar
3 morötter
3 palsternackor
1 rödlök
1 tsk torkade örter
1 msk olivolja
1 msk honung
ostkräm
1 dl crème fraiche L
½ dl riven ost L
salt och peppar

Annons

Tillbehör
blandad sallad

Gör så här
1. Sätt ugnen på 225°. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna.
2. Knäck äggen och blanda med grädden och osten. Salta och peppra. Häll i långpannan och ställ in i ugnen och grädda cirka 25 minuter.
3. Skär rotfrukterna och löken i klyftor. Blanda dem med örter, olja och honung. Salta och peppra. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Rosta dem i ugnen cirka 25 minuter samtidigt med omeletten om du har varmluftsugn.
4. Ostkräm: Blanda crème fraiche och ost. Smaka av med lite salt och peppar.
5. Lägg ostkrämen på omeletten och toppa med de rostade rotfrukterna och blandsalladen. Servera!

Gilla Matmagasinet på Facebook

 

Fler goda vardagsrätter:

Lins- och morotssoppa

Lax- och senapspasta

Skinkrulader med russin och äpple

Apelsin- och örtkyckling med limesås

 

(0)



Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar