Annons

Annons

Örtig yoghurtsill med lime

Krämig sill som blir grön och fin. Kan ätas direkt men blir som godast efter ett par dagar. 

Sötsur tomatsill, på bordet ihop med Brantevikssill och örtig yoghurtsill med lime.

Sötsur tomatsill, på bordet ihop med Brantevikssill och örtig yoghurtsill med lime.

Örtig yoghurtsill med lime

GL

4 portioner
Tid: 15 minuter + tid i kylskåp

1 ask 5-minuterssill, 420 g
3 dl grekisk yoghurt l
1 dl finhackade färska eller frysta örter, t ex gräslök, dill, persilja
skal av 1 lime, ekologisk
salt och nymald svartpeppar
ev några droppar saft av lime

Gör så här
1. Låt sillen rinna av ordentligt och skär den sedan i mindre bitar.
2. Rör ihop yoghurt, örter och finrivet limeskal. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. Pressa eventuellt i några droppar limesaft för extra smak. Blanda ner sillen. Förvara i en glasburk med tättslutande lock.

Recept: Sandra Palmqvist

Annons

Missa inte: Sötsur tomatsill

(5)



Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar