Annons

Annons

Ört- och löksill

Sillinläggning när den är som bäst, med doftande örter och en kryddig, god lag.

Foto: Anders Norssell

Ört- och löksill

G L
6 portioner
Tid: 25 minuter + tid att mogna

1 burk inläggningssill, 450 g
1 rödlök
1 gul lök
½ purjolök
1½ dl blandade örter, t ex persilja, basilika, dill eller timjan

Annons

Lag
½ dl ättiksprit, 12 %
1 dl strösocker
1½ dl vatten
2 lagerblad
14 kryddpepparkorn, krossade
7 svartpepparkorn

Garnering
färska örter
purjolök
Gör så här
1. Blanda alla ingredienser till lagen i en kastrull och låt den koka upp. Låt kallna.
2. Låt sillfiléerna rinna av och skär dem i fina, sneda bitar. Skiva lök och purjolök. Finhacka örterna.
3. Varva sillbitar, löksorter och hackade örter i en glasburk och häll den kalla lagen över. Låt stå i kylen och mogna minst 1 dygn före servering. Garnera med örter och skivad purjolök.

Gilla Matmagasinet på Facebook

 

Fler goda sillar:
Välkomstmatjes
Gremolatasill
Äppel- och pepparrotssill

(0)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar