Annons

Annons

Öppen grönsakslasagne

Det blir inte mer rätt än en fräsch, sommarlätt öppen grönsakslasagne på en köttfri måndag! Den grillade paprikan finns att köpa färdig på burk om du inte vill grilla egen i ugn.

Foto: Katja Kristoferson

 

Öppen grönsakslasagne

L
2 portioner
Tid: 20 minuter

200 g aubergine, skivad
2 tsk oliv- eller rapsolja
1 vitlöksklyfta, riven
1 grillad paprika i bitar
1½ dl färdig tomatsås
1 msk basilika, strimlad
80 g färska lasagneplattori 4 bitar
1 dl mozzarellaost, riven L
1 näve rucolasallad
2 msk parmesanost
salt
nymald svartpeppar

Annons

Garnering
basilikablad

Gör så här
1. Pensla aubergineskivorna med olja och krydda med salt, peppar och vitlök. Grilla eller stek sedan skivorna på medelvärme några minuter på varje sida så att de blir helt genomstekta. Lägg mot slutet med paprikan så att den blir varm.
2. Koka upp tomatsåsen och smaka av med basilika.
3. Koka lasagneplattorna i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och lägg genast upp två av dem på två varma tallrikar. Lägg på grönsaker, tomatsås, mozzarella och rucola. Upprepa en omgång till och toppa med parmesanost.

Fler sommarlätta rätter

Godaste sommarsalladen med varmrökt lax

Kryddiga köttbullar med edamamebönsallad

Sommarsallad med jordgubbar och parmaskinka

 

 

(15)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar