Annons

Annons

Nutellarulle

Fyll chokladrulltårtan med grädde, hasselnötskräm och jordgubbar eller andra bär.

Nutellarulle

Lättbakad och mumsig. Bild: Pontus Ferneman

Nutellarulle

G

 ca 10 bitar
Tid: 20 minuter

3 ägg
1½ dl strösocker
1 dl potatismjöl
3 msk kakao
1 tsk bakpulver

Fyllning
2½ dl vispgrädde
100 g hasselnötskräm, t ex nutella, rumstempererad
200 g jordgubbar
25 g rostade mandelspån

ev garnering

ca 1½ dl vispgrädde
jordgubbar

Gör så här
1. Sätt ugnen på 225°. Vispa ägg och socker riktigt poröst. Sikta samman potatismjöl, kakao och bakpulver.

Annons
Gilla Matmagasinet på Facebook

Vänd ner det i smeten.
2. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper i en långpanna, ca 30×40 cm.
3. Grädda mitt i ugnen 5–7 minuter.
4. Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper. Ta bort papperet som rulltårtan gräddats på. Låt svalna under långpannan eller under en fuktig handduk.
5. Fyllning: Vispa grädden och bred den på bottnen. Ringla på nutella. Snoppa jordgubbarna och dela i bitar. Strö på dem och mandelspån.Rulla samman. Garnera eventuellt med spritsad grädde och jordgubbar.

Recept: Boel Ottmer

(0)



Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar