Annons

Annons

Årets alternativa semla är här – nacho style!

Glöm semmelwrapen och förra årets prinsess-semla. Kändiskonditorn Roy Fares har lanserat årets twist på den klassiska gräddbullen – säg hej till nachossemlan!

Gillar du att dippa nachos på fredagsmyset – men är också svag för sötsaker? Då lär den nya nachossemlan vara något för dig. Den kombinerar nämligen den svenska fikakulturen med helgfavoriten chips och dipp.

Annons

Det är stjärnkonditorerna Roy Fares och Mattias Ljungberg som lanserar årets semmelnyhet på sitt nya konditori Mr Cake på Östermalm i Stockholm. Nachossemlan består helt enkelt av nachos med semmelsmak, gjorda på en vetedeg med kardemumma som kavlats och gräddats knaprig. Dessa semmelnachos dippar man sedan i grädde och mandelmassa.

Roy berättar för Femina.se att idén uppstod när han och Mattias Ljungberg satt och spånade kring alternativa semlor och konceptet fredagstacos. Locket på en traditionell semla brukar vara trekantigt och många – inklusive Roy själv – börjar semmelätandet med att ta av locket och skopa upp grädde med det.

– Fika handlar ju om ”sharing is caring”. Med nachossemlan kan man sitta tillsammans och dippa – utan att behöva äta en hel bulle själv, säger han till Femina.se.

Läs även: Stjärnkonditorerna öppnar Mr Cake

Nachossemlan lanserades på Mr Cake den 3 januari och kostar 57 kronor. Hittills har kunderna uppskattat nyheten, menar Roy Fares.

– Vi har fått positiva reaktioner. Det är en kul grej – en bra kombination av knaprigt och krämigt, säger han.

Se Mr Cakes film om den nya nachossemlan här:

https://www.instagram.com/p/BdemtsoHvaK/

Läs även:

Matskolan: Lär dig baka semlor

Semlorna vi minns 2015

Festlig semmelkrans

Semla på sommaren= Somla!

Foto: Mr Cake

Artikeln publicerades först på femina.se

 

(36)Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar