Annons

Annons

Koka karamellkola med massor av nötter!

Till det här godiset behöver du en digital mattermometer som tål höga temperaturer.

Foto: Columbus Leth

Foto: Columbus Leth

Nötkaramell

GL

12 st
Tid: 30 min + tid att svalna

2 dl grädde L
2 dl ljus sirap
160 g rörsocker strö
50 g paranötter
50 g osaltade cashewnötter
200 g mjölkchoklad L

Gör så här
1. Koka upp grädde, sirap och rörsocker tills sockret smält och massan är 125° varm. Ta av grytan från värmen. Hacka nötterna lätt och tillsätt dem i grytan. Häll den varma massan i en 15×30 cm stor form klädd med bakplåtspapper.
2. Låt karamellen svalna och skär den i mindre bitar. Smält chokladen över vattenbad och pensla den tjockt på varje bit. Låt svalna på bakplåtspapper.

Mer godis i juletid:

Delikata romkulor

Annons

Sarah Bernhardt

Brända mandlar

Chokladtoppade katrinplommon

Mörkt och ljust chokladgodis

(14)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar