Annons

Annons

Njut av sommartider med nya numret av Matmagasinet!

Som en har längtat efter denna ljuva sommartid, och nya numret av vår fina tidning förstås. Nu är de båda här!

 

 

Så härligt att äntligen bara få vara under semestertider. Det är nu de ljusa nätterna känns magiska. Snart är det dags för den stora midsommarfesten så passa på att använda Matmagasinet nr 7 för inspiration och hjälp. Vi bjuder på en maffig Midsommarbuffé som är ypperlig för att fira in årets ljusaste dag. Här finns läckra sillar, traditionell ostpajspännande sillcheesecake, asieninspirerad lax med fräscha smaker, och en fantastisk sommarkaka till efterrätt med mandel, lemocurd och jordgubbar. Så härligt!

Annons

I intervjun med succébloggerskan Diadonna  tipsar hon dessutom om hur man får både sommarens buffémat och dukningar att se fantastiska ut, till ett billigt pris.

Tänk att få avnjuta ett lagom kylt glas vin och skåla in semestern. Du som är ett fan att rosé kommer att bli extra glad för uppslaget med sommarens 5 bästa roséviner. Här hittar du roséviner för alla smaker  i varierande prisklasser.

Vill du drömma dig bort till Sydamerikas heta grillfester så häng med på en riktig asado=grillfest, på stranden i Skanör. Här bjuder Linda Letelier på en läcker smakfest med kyckling, korv, kött och musslor på grillen.

Vill man slappna av riktigt ordentligt och lägga ner minimal tid och ansträgning i köket kan det kännas skönt med ett par busenkla, men ändå goda recept på somrig mat man kan tillaga i semestertider. På Mauds egna sida hittar du två superenkla kycklingsallader, en med melon och en med apelsin. Är vädret vackert är de perfekta att ta med sig ut för att avnjutas i det fria.

En riktigt klassisk sommarfika med rulltårta och saft vill man hinna med att bjuda på under sommaren. I det senaste numret hittar du lättbakade rulltårtor som går snabbt att baka när det är bråttom med fikat. Missa inte Nutellarullen, mums!

 

Vi på redaktionen önskar alla läsare en trevlig Midsommar och härliga semestertider!

 

(0)Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar