Annons

Annons

Mustig nässelsoppa med gorgonzola

Kombinera nässlor och gorgonzola – två goda ting – och laga en läcker soppa! Red med maizena i slutet av tillagningen om du vill ha en glutenfri soppa.

Foto: Ralph Månsson

Nässelsoppa

4 portioner
Tid: 25 minuter

2 liter nässlor (100 g)
12 dl vatten
2 hönsbuljongtärningar
2 msk smör
3 msk vetemjöl
1 dl vispgrädde
140 g gorgonzola

Servering
1–2 dl valnötskärnor

Annons

Gör så här
1
. Koka upp vatten i en stor kastrull. Skölj nässlorna och låt dem koka 1–2 minuter. Sila av och spara nässlorna och kokvattnet var för sig.

2. Hacka eller mixa nässlorna.

3. Lös buljongen i det sparade vattnet.

4. Smält smöret i en stor gryta och fräs nässlorna. Strö över mjöl och rör om. Rör i buljongen och grädden. Låt koka i 5 minuter.

5. Ta grytan från värmen och smula ner osten. Strö över valnötter vid servering.

Här hittar du fler recept med nässlor:
Nässelbullar med sesamfrön
Nässelblinier med löjrom

(0)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar