Annons

Annons

Mormors ansjovisbullar – underbara på påskbuffén!

Mormor Lisas ansjovisbullar passar både att servera som förrätt eller på påskbuffén. De är fantastiskt goda att servera till kokt ägg och gärna med lite smält smör.

Foto: Carin Pålsson

Recept Sofia Johnfors Foto: Carin Pålsson

Mormor Lisas ansjovisbullar

L

60 g smör L
2¼ dl skorpmjöl L
2 burkar ansjovis à 125 g
3 ägg
7–8 dl standardmjölk L
1 tsk socker
smör och skorpmjöl till formarna L

Tillbehör
hårdkokta ägg och smält smör L

Annons

Gör så här
1. Smält smöret och blanda med skorpmjölet. Finhacka ansjovisf­iléerna och blanda i dem. Vispa upp ägg och mjölk med sockret och rör ner det i ansjovisbland­ningen. Låt stå i kyl tills skorpmjö­let mjukats upp, gärna över natten.
2. Sätt ugnen på 225°.
3. Smörj och bröa de små pastej­formarna noga och se till att skorpmjölet täcker överallt. Fyll formarna till 2/3 och grädda 15–-20 minuter mitt i ugnen tills sme­ten stannat.
4. Hacka under tiden några hård­ kokta ägg, lägg på uppläggnings­ fat. När ansjovisbullarna är klara  stjälps de försiktigt upp på ägg­ bädden. Servera med smält smör.

Fler goda smårätter till buffén eller brunchen:

Baconägg med mozzarella

Fräsch sallad till påskbuffén

Mauds par i sill

 

 

Läs också

(0)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar