Annons

Annons

Morbergs starkvinsglögg – bästa glöggen till adventsmyset

I helgen tänder vi tredje ljuset i adventsljusstaken, kopplar från julstressen och njuter av en inte så söt men desto kryddigare och fylligare glögg från Morberg.

Morberg-haller-glogg

Foto: Morberg

Glögg brukar dela världen i två – de som tycker att det är gott, värmande och jättehärligt, och de som tycker att det är för sött och sliskigt.

Med Morbergs nya starkvinsglögg finns goda förutsättningar att förra dessa världar samman; här är en lite mindre söt glögg med fin smak av julens kryddor och en tydlig strävhet som snabbt blir redaktionens favorit. Glöggen, som har en alkoholhalt på 14,5%, kostar 86 kr på Systembolaget (nr 76581).

Annons
Gilla Matmagasinet på Facebook

På glöggen kan du återuppleva en bit av 90-talet och göra glögg-hot shots, varför inte till julfesten? Här hittar du ett recept på hot shots med glögg.

 

Morberg-glogg-tralada

Morberg gör också glögg i två lågalkoholvarianter. Foto: Morberg.

För den som inte vill ha glöggen så alkoholstark, ja till och med nästan helt utan alkohol (2,2%), finns också två lågalkoholhaltiga goda varianter. Den ena har klassisk glöggsmak, medan den andra har tydlig karaktär av svarta vinbär.

Det här passar bra att äta till glöggen:

Kryddig linsröra till glöggen

Ädelostpaj med granatäppelkärnor

Rånepepparkakor – pepparkakor utan att kavla

(580)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar