Annons

Annons

Misosoppa med ris och kyckling

Soppan är lätt att laga och misopasta ger en extra djup smak.

Recept: Camilla Biesbjerg Markussen
Foto: Betina Hastoft

Misosoppa med ris och kyckling

G L
4 portioner
Tid: 30 minuter

2 liter hönsbuljong G L
3 kycklingbröstfiléer
2 buntar salladslök
500 g morötter
50 g ris
2 msk misopasta
1 msk japansk soja

Annons

Gör så här
1. Koka upp hönsbuljongen i en stor gryta. Lägg ner kycklingfiléerna och låt dem koka på medelvärme i cirka 10 minuter. Ta upp filéerna och dela köttet i bitar med hjälp av 2 gafflar.
2. Ansa salladslöken och skiva den. Skala morötterna och skär dem i tärningar. Lägg ner morötter och ris i soppan och koka upp på nytt. Låt sjuda under lock på svag värme cirka 10 minuter tills riset är kokt.
3. Lägg ner det kokta kycklingköttet i grytan och tillsätt misopasta och soja. Värm försiktigt soppan igen och servera den rykande varm med massor av hackad salladslök på toppen.

Fler goda soppor

Grön ärtsoppa med bubblor

Gilla Matmagasinet på Facebook

Nudelsoppa som du vill

Minestrone med potatis, squash och bacon

 

(13)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar