Annons

Annons

Så gör du pastellfärgade mintmaränger

Baka färgglada små mintmaränger redan i dag – de håller sig länge och är fina att dekorera påsktårtan och andra godsaker med.

Foto: Susanna Blåvarg

Recept: Elisabeth Johansson Foto: Susanna Blåvarg

Mintmaränger

L
ca 30 maränger
Tid: 1 timme 20 minuter

2 äggvitor
1½ dl strösocker
½ tsk ättiksprit
några droppar pepparmyntsolja
hushållsfärg, gärna i olika färger

Gör så här
1. Sätt ugnen på 100°.
2. Vispa ihop äggvitor, socker och ättiksprit till en fast smet i en rostfri skål. Sätt skålen över ett varmt vattenbad och fortsätt vispa tills smeten är cirka 55–60°.
3. Ta skålen från värmen och fortsätt vispa smeten tills den är kall. Dela upp i olika skålar om du vill ha flera färger.Droppa i färgen, men var försiktig så att det inte blir för mycket.
4. Spritsa ut maränger på en plåt med bakplåtspapper.
5. Grädda mitt i ugnen cirka 1 timme. Låt marängerna svalna. Förvara i lufttät burk i rumstemperatur.

Fler fina bakverk till påsk:

Baka gulliga påskharar

Annons

Snabbakad påsktårta med vit chokladmousse

Påskens finaste maränger med exotiska smaker

Kladdkaka med ganache och hallonmousse

Läs också

(2)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar