Annons

Annons

Minipajer med skinka och tomater

Pajerna är ett gott tilltugg till fördrinken och kan serveras både varma och kalla.

Av Camilla Zarah Lawes Foto: Columbus Leth

Av Camilla Zarah Lawes Foto: Columbus Leth

Minipajer med skinka och semitorkade tomater

L

12 minipajer
Tid: 1 timme + 1 timme i kylskåp 

100 g smör, kallt L
2½ dl vetemjöl, 150 g
½ tsk salt
1 litet ägg

Fyllning
2 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
25 g smör L
140 g serranoskinka eller annan lufttorkad skinka, tärnad
80 g semitorkade tomater, grovhackade
40 g pinjenötter, grovhackade
1 ägg
2½ dl crème fraiche L
100 g emmentalerost
1 knivsudd finriven muskotnöt
nymald svartpeppar

Annons

Garnering
färsk timjan

Gör så här
1. Skär smöret i tärningar och blanda det med mjölet i en matberedare eller för hand i en skål. Tillsätt salt och ägg och jobba ihop till en deg. Slå in degen i plastfolie och lägg den i kylskåpet att vila 1 timme.
2. Kavla ut degen till en tunn platta på mjölat underlag. Smörj tolv små formar eller en stor form och klä dem med degen.
3. Finhacka lök och vitlök. Stek i smör i en stekpanna på medelvärme utan att det tar färg. Blanda i skinka, tomater och pinjenötter. Fördela blandningen i formarna.
4. Sätt ugnen på 200°. Vispa ihop ägg och crème fraiche. Riv i osten och krydda med muskot och svartpeppar. Häll blandningen över fyllningen i formarna.
5. Grädda pajerna 10–12 minuter, tills de är gyllenbruna och blivit lite fluffiga. Ta ut och låt svalna något. Garnera med timjan före servering.

Fler goda drinktilltugg

Enkla minipizzor med pesto till välkomstdrinken

Lyxsnittar på enklaste vis: Mauds löjromscrostini

Frasiga salta smördegssnurror

 

(0)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar