Annons

Annons

Midsommardröm med maräng och bär

Vad härligt med midsommarmat! Bjud på marängtårta med en lätt syrliga kräm till efterätt.

Marängtårta med sommarbär

G L

1 tårta, 8 bitar
Tid: 1½ timme

Maräng
3 äggvitor
½ tsk vitvinsvinäger
150 g florsocker
100 g mandelmassa

Vaniljkräm
2½ dl vispgrädde L
1½ dl crème fraiche L
4 msk florsocker
1 vaniljstång

Annons

Garnering
500 g blandade bär, t ex jordgubbar, blåbär och vinbär

Gör så här
1. Sätt ugnen på 150°.
2. Maräng: Vispa äggvitorna och vinäger till skum. Tillsätt florsockret lite i taget och fortsätt vispa till en styv maräng. Riv mandelmassan grovt och vänd ner den i marängen.
3. Fördela marängsmeten till en rundel, 22–25 cm i diameter, på en plåt med bakplåtspapper. Grädda marängen mitt i ugnen cirka 1 timme. Låt den kallna helt innan du tar loss den från bakplåtspapperet.
4. Vaniljkräm: Vispa grädden, men inte alltför hårt. Vänd ner crème fraichen och florsockret. Halvera vaniljstången på längden och skrapa ur vaniljfröna direkt i krämen.
5. Garnering: Fördela krämen på marängbottnen. Rensa jordgubbarna och halvera dem. Fördela bären på krämen och pudra över lite florsocker.

Mer midsommarmaten

Tre fina sillar till midsommarbuffén

Jordgubbscaipirinha

Succétårta med jordgubbar och kolakräm

10 x Midsommargott!

 

 

(0)

Julkalender 2017



Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.


Annons


Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar