Annons

Annons

Mer sommarkänsla med kycklingspett med heta korvar

Somriga spett som kan förberedas hemma och packas med i en plastburk.

Foto: Carin Pålsson

Foto: Carin Pålsson

Kycklingspett med heta korvar
G L

4 portioner
Tid: 20 minuter + 1 timme marinering

600 g kycklingfiléer
½ dl olivolja
1 msk soja
½ msk honung
1 vitlöksklyfta
3 kabanosser G L
2 röda paprikor
3 färska rödlökar
salt och peppar

Annons

Gör så här
1. Skär kycklingen i bitar och lägg i en påse. Häll i olivolja, soja och honung. Pressa i vitlök. Låt köttet marinera i kylen minst 1 timme.
2. Skär korvarna, paprikorna och rödlöken i bitar. Krydda kycklingbitarna med salt och peppar. Trä upp alltsammans på spett. Grilla några minuter på varje sida tills kycklingen är genomstekt.

Recept som passar bra som meny:

Fläder- gin och tonic

Sushi med gravlax

Melonsallad med parmaskinka

Grillad potatis i paket

Grillade nektariner med passionssirap

Radiokakor med rom

 

(0)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar